Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een uitstekende manier om de conditie van je huid te verbeteren. Bindweefselmassage biedt oplossingen bij tal van problemen met de huid en is zeer geschikt als anti rimpel- en littekenbehandeling. De bindweefselmassage moet goed worden uitgevoerd wil het effect optimaal zijn. Bij Massage Rainbow Dordrecht ben je zeker van een professioneel uitgevoerde bindweefselmassage waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door deze diepe massagetechnieken toe te passen zullen de fibroblasten (bindweefselcellen) worden aangezet tot vernieuwing en daarmee tot versteviging van de huid.

Bindweefsel is te vergelijken met het cement dat zich tussen de stenen van een huis bevindt. Zoals het cement de stenen bij elkaar houdt, ondersteunt bindweefsel onze organen, gewrichten en spieren. Het is dan ook belangrijk dat bindweefsel in een optimale conditie is en het lichaam kan beschermen tegen infecties. De cellen in het bindweefsel hebben namelijk ook een rol bij het genezingsproces van een wond, bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en de cellen zijn verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen.

bindweefselmassage Dordrecht
Bindweefselmassage bij Massage Rainbow Dordrecht

Voor het beste resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate je vaker een bindweefselmassage ondergaat, wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

“Alexander Korbee is arts voor functionele geneeskunde in Alblasserdam. Hij is gespecialiseerd op het gebied van gezondheid, voeding, immunologie en stofwisseling.”

Hij beveelt bindweefselmassage aan bij de ziekte van Lyme.

Bindweefselmassage gezicht

Een bindweefselmassage van het gezicht laat je er weer stralend en gezond uitzien. Door de diepe massage kan de huid zich vernieuwen en herstellen en oneffenheden die zich in de huid bevinden verdwijnen. Rimpels vervagen en lijntjes rond de ogen eveneens. Over het algemeen zijn 6 tot 12 behandelingen nodig om je weer helemaal te laten stralen. Wil je er ook gezonder en jonger uitzien maak dan een afspraak bij Massage Rainbow Dordrecht voor een bindweefselmassage van het gezicht. U kunt altijd contact opnemen voor vrijblijvende informatie.

Bindweefselmassage van de rug

Bindweefselmassage van de rug kan spanningen en pijn in de rug wegnemen maar ook duidelijkheid scheppen over bepaalde gevoelens en belevingen in het lichaam. Welk lichaamsdeel vertelt zijn eigen verhaal? Wat vertelt pijn in je onderrug je? De rug representeert de krachtige kant van de mens en in de onderrug kun je je eigen kracht ervaren zoals stabiliteit. Spanning in de bovenrug heeft vaak te maken met drukte en stress. Bindweefselmassage van de rug wordt vaak ervaren alsof er een last wordt afgenomen. Je ervaart een ruimer en lichter gevoel en soms kunnen nog onverwerkte emoties worden verwerkt doordat verhardingen in verklevingen in de rug worden weg gemasseerd. Bindweefselmassage van de rug geeft je zelfvertrouwen; een brede rug en ruggensteun of ondersteuning.

Bindweefselmassage benen

Ook de benen zijn enorm gebaat bij een bindweefselmassage. Tal van klachten van de benen kunnen door bindweefselmassage verminderen of zelfs verdwijnen. Heeft u last van rusteloze benen dan kan dit uw nachtrust behoorlijk verstoren. Klachten van rusteloze benen kunnen met behulp van bindweefselmassage verminderen of verdwijnen. Door het losmaken van de spieren en spierknopen kan de chronische spierspanning verdwijnen en vochtophoping verminderen waardoor de doorbloeding weer veel beter op gang komt.

Spataderen

Een andere klacht van de benen zijn de welbekende spataderen. Spataderen zijn niet alleen ontsierend maar kunnen ook pijnlijk zijn. Een bindweefselmassage van de benen is niet altijd geheel pijnloos. Bepaalde aderen moeten worden vermeden om het omliggende bindweefsel weer te versterken en zo de doorbloeding op gang te brengen. Ook bij cellulitis kan een bindweefselmassage enigszins pijnlijk zijn maar een grote oplossing voor je klachten betekenen. Door de bindweefselmassage zal de aanmaak van collageen worden verbeterd waardoor ook de elasticiteit van de huid sterk verbetert.

Afspraak of advies

Wil je een afspraak maken voor een bindweefselmassage of advies over bindweefselmassage van de rug, het gezicht of van de benen neem dan gerust contact op met Frans Geurts van Massage Rainbow in Dordrecht.