Bindweefselmassage Dordrecht

Bindweefselmassage Dordrecht

Zoals de naam ‘Bindweefselmassage’ al doet suggereren, gaat het om het masseren van het bindweefsel binnen het lichaam. De techniek achter de bindweefselmassage is ontstaan rond het jaar 1950. Gedurende een bindweefselmassage sessie word met name de onderhuidse bindweefsel laag gemasseerd. De massagetechniek die wordt gebruikt varieert van het zeer licht strijken van de huid tot het oppakken, kneden en rollen van de gehele huidplooi. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat dit niet lekker klinkt, het kneden tenminste, en om eerlijk te zijn, is het de eerste paar behandelingen dan ook niet echt lekker.

Als we kijken naar de bindweefselmassage is het doel van de sessie om de doorbloeding met betrekking tot  het bindweefsel te stimuleren. De verbeterde doorbloeding zorgt voor een vermindering van de klachten in de corresponderende organen. Er zijn veel verschillende klachten die kunnen worden verholpen aan de hand van bindweefselmassage. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, migraine, slapeloosheid en zelfs gewichtsproblemen. In mijn praktijk behandel ik aan de hand van verschillende massagetechnieken. Om die reden is het ook mogelijk om bij Massagepraktijk Rainbow een bindweefselmassage in Dordrecht af te nemen. Samen kunnen wij kijken naar de juiste behandelingen die past bij jouw klachten.

De oorsprong van bindweefselmassage

Zoals eerder besproken is bindweefselmassage ontstaan rond het jaar 1950. Bindweefselmassage is ontstaan door het onderzoek naar en de ontwikkeling door mevrouw E. Dicke en de heren Leube en Kohlrausch. Mevrouw Dicke was een heilgymnast, een voorloper van de huidige fysiotherepeut. Daarbij had mevrouw Dicke last van een probleem met betrekking tot de bloedcirculatie in haar rechterbeen. De problemen in haar rechterbeen waren op een bepaald moment zo erg dat amputatie in haar been de enige optie leek. Hoe verleidelijk de optie ook leek voor de doktoren, hoe meer mevrouw Dicke ging zoeken naar een alternatieve oplossing. Één van de bijverschijnselen van de klachten was een verhoogde spierspanning in de rug en onderrug. Mevrouw Dicke probeerde deze klachten te verminderen door zachte strijkende bewegingen uit te voeren op de plekken van de bijverschijnselen. In het begin voelde mevrouw Dicke een scherp en pijnlijk gevoel in haar rechterbeen, waar vervolgens een warm gevoel ontstond. Na de positieve ervaringen werden de oppervlakten van de strijkingen uitgebreid naar de heup en het bovenbeen. Na ongeveer 3 maanden merkte mevrouw Dicke op dat de ziekteverschijnselen afnamen.

Met haar persoonlijke ervaringen in het achterhoofd probeerde mevrouw Dicke de verschillende technieken uit op enkele van haar patiënten. Na een bepaalde periode namen de de spanning bij het onderhuidse bindweefsel af die in relatie zouden staan met inwendige organen. Vervolgens ontmoete mevrouw Dicke Prof. Kohlrausch en zijn assistente mevrouw Leube. Samen werkten zij aan de gehele behandelmethode. Met als gevolg dat mevrouw Leube een studie geneeskunde heeft gevolgd én is gepromoveerd op haar studie naar bindweefselmassage.

Bij mij op de praktijk

Wanneer je in contact bent met Frans tref je een warm, doorleeft, kundig en een vakbekwame therapeut aan. Hij weet met zijn woorden en door de massage je zo te raken dat je daardoor in een positieve beweging komt.  – Coen Splinter

Mijn naam is Frans Geurts en ik probeer binnen mijn praktijk zo veel mogelijk mensen te ondersteunen in het proces van het herstel. Voordat ik mijn eigen praktijk ben begonnen, heb ik gewerkt in de IT, als ambulance broeder en in de psychiatrie. Helaas bleken deze drie keuzes nog niet de juiste keuze te zijn. Ik had namelijk altijd nog het idee dat ik wat miste in mijn leven. Daarom ging ik opzoek naar de ware Frans.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de studie die vervolgens mijn leven heeft veranderd: Toegepaste haptonomie en Holos massagetherapie. Gedurende deze studie kwam ik meer in aanraking met mijn lichaam en de signalen en de bezieling hierin. Graag ondersteun ik dan ook mensen binnen mijn praktijk om hun klachten te verhelpen met de studie als mijn achtergrond en het samenbrengen van lichaam en geest als mijn doel.

Holistische aanpak

Ik probeer dit te bereiken door een holistische aanpak toe te passen. Holos betekent “heel” en dat is ook het doel van de massage. Ik zal altijd proberen om heel het lichaam te behandelen. Het lichaam bestaat uit vijf verschillende lagen, namelijk de lichamelijke laag, de emotionele laag, de mentale laag, de sociale laag en de spirituele laag. Ik zal tijdens de behandeling proberen om je jouw lichaam te laten horen. Jouw lichaam heeft een stem die je vaak niet kan horen door de vele externe invloeden van deze tijd. Door middel van de massage, met name de mijn aandacht voor de massage, probeer ik jou jezelf beter te leren kennen, te genieten van je eigen lichaam en met name te ontspannen en je klachten te verlichten/verhelpen.

De mogelijkheden binnen Massagepraktijk Rainbow

Als u opzoek bent naar een bindweefselmassage in Dordrecht of omstreken kunt u natuurlijk bij Massagepraktijk Rainbow terecht. Bindweefselmassage is natuurlijk niet de enige massagevorm die in de praktijk wordt beoefend. Wilt u graag een klassieke massage voor de ontspanning van uw spieren of een ontspanningsmassage voor het gehele lichaam? Dit is zeker één van de mogelijkheden! Als u opzoek bent naar specialistischere technieken kan ik u misschien wel helpen met voetreflexologie of een meridiaantherapie. Beide technieken komen vanuit het oosten en zijn net als bindweefselmassages gericht op het verhelpen van klachten doormiddel van het behandelen van bepaalde lichamelijke gebieden. Ook behoren energetische massages, chakramassages, Thaise massages en holistische pulsing tot de mogelijkheden.

Zullen wij een afspraak maken?

Het lichaam is vaak een aspect van het leven wat wij nog wel eens vergeten en voor de geest, het emotionele gebied en de spirituele laag, is het vaak nog erger gesteld. Bij een behandeling zul je samen met mij opzoek gaan naar het balanspunt in je leven.

Heb je klachten of ben je juist opzoek naar een ontspanningsmoment in jouw drukke leven? Waarom kom je dan niet eens lang voor een massage, zoals bindweefselmassage in Dordrecht op mijn praktijk? Dan zal ik er alles aan doen om jouw klachten te verminderen of jou even mee te nemen uit de drukke wereld waarin wij in deze tijd leven. Je kunt een afspraak maken via de contactpagina, per telefoon (06 – 54 342 813) of via info@massagerainbow.nl. Tot snel!

Bekijk ook eens:
Bindweefselmassage Zwijndrecht
Bindweefselmassage Barendrecht
Bindweefselmassage Papendrecht