Bindweefselmassage Zwijndrecht

Bindweefselmassage Zwijndrecht

Leestijd: 9 minuten

Bindweefsel is te vinden in ieder orgaan van het lichaam, zo ook onder onze huid. Het masseren van dit onderhuidse bindweefsel heet om die reden dan ook een bindweefselmassage. Gedurende de massage zal er gebruik worden gemaakt van een techniek die is ontstaan rond 1950. Tijdens de massage wordt er grofweg gekozen voor twee massagetechnieken, namelijk het strijken over de huid en het oppakken, kneden en rollen van een gehele huidplooi. Doordat de huid vaak erg strak is, door het gespannen bindweefsel, worden de eerste paar handelingen vaak niet als plezierig ervaren, tenminste het rollende gedeelte van de massage.

Als we kijken naar de bindweefselmassage is het verbeteren van de doorbloeding in het behandelde gebied te verbeteren gedurende een massage sessie. Bepaalde gebieden op de huid staan namelijk in relatie tot bepaalde organen en de verbeterde doorbloeding zorgt uiteindelijk tot een vermindering van de pijnklachten in de betreffende organen. Binnen de kunst van bindweefselmassages zijn er veel verschillende klachten die kunnen worden verholpen door middel van het behandelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan slapeloosheid, hoofdpijn, gewichtsproblemen en migraine. Bindweefselmassage is niet de enige vorm van masseren die ik beoefen binnen Massagepraktijk Rainbow. Het is dus mogelijk om behandeld te worden met bindweefselmassage in Zwijndrecht, maar ook de andere massagetechnieken kunnen worden toegepast. Ik probeer altijd samen met jou te kijken naar de klachten en daar de behandelmethode op af te stemmen.

De oorsprong van bindweefselmassage

Het is al eerder op deze pagina benoemd, maar bindweefsel massage is ontstaan in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Bindweefsel massage is na een onderzoeksperiode ontwikkeld door mevrouw E. Dicke, mevrouw Leube en de heer Kohlrausch. Hierbij gezegd moet worden dat mevrouw Dicke gezien wordt als de grondlegger van de behandelmethode. In deze tijd zou mevrouw Dicke een fysiotherapeut genoemd worden, maar vroeger was zij geschoold als heilgymnast. Mevrouw Dicke ervaarde gedurende een langere periode problemen aan haar rechterbeen. Dit liep op een bepaald moment zo op, dat de doktoren amputatie van het been als een serieuze optie zagen. Hoewel de doktoren steeds meer achter hun besluit gingen staan, was mevrouw Dicke het hier niet mee eens.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][vc_column_text]In haar zoektocht naar een alternatieve oplossing merkte mevrouw Dicke dat zij enkele bijverschijnselen ondervond aan haar klachten. Dit was met name een verhoogde spanning van de spieren in haar rug en lage rug. Door middel van zachte strijkende bewegingen probeerde mevrouw Dicke haar spierspanningsklachten te verminderen. Vooral in het begin voelde dit erg scherp en pijnlijk aan, waarna er vervolgens een warm gevoel ontstond. Na haar bevindingen hield mevrouw Dicke deze behandelwijze nog enkele tijd aan waarna het oppervlak werd vergroot naar haar heup en bovenbeen. Na ongeveer drie maanden merkte mevrouw Dicke op dat de ziekteverschijnselen langzaam maar zeker begonnen af te nemen. Door de positieve persoonlijke ervaringen probeerde mevrouw Dicke deze wijze van behandelen ook uit op enkele van haar patienten. Ook bij de patiënten namen de spanning en de gerelateerde klachten af.

Kort daarna ontmoette mevrouw Dicke de heer Kohlrausch, een professor op medisch gebied en zijn assistente mevrouw Leube. De drie werkten, na het horen van de positieve bevindingen, aan de gehele behandelmethode. Ten gevolgen van de ontwikkeling is mevrouw Leube zelfs gepromoveerd op haar studie naar bindweefselmassage. Ik heb deze techniek opgepakt, zodat ik nu ook aan u bindweefselmassages kan aanbieden in Zwijndrecht.

Bij mij op de praktijk

“Na een prettige intake heb ik tot nu toe 7 sessies bij Frans gevolgd. Samen, en eigenlijk toch zelf, zoek je naar manieren om onderwerpen te bespreken. Maar het is niet alleen praten, ook voelen wat er in je lijf gebeurd dmv massage, is onderdeel van de sessie. Zo ontdekte ik dat mijn  lichaam of lichaamshouding me veel kon vertellen over wat er met me gebeurde op dat moment. Ook ingesleten patronen komen door voelen, de figuurlijk voorgehouden spiegel en de vragen van Frans aan het licht. Het heeft mij opgeleverd dat ik veel meer zelfvertrouwen heb ontwikkeld en sta voor de keuzes die ik maak.”  – Marc Ros

Ik ben Frans Geurts en binnen mijn praktijk in Zwijndrecht probeer ik zo veel mogelijk mensen te ondersteunen gedurende het herstel van hun klachten. Vroeger ben ik gestart in de IT, maar hier kon ik mijn ei niet in kwijt. Om dit ei een plekje te geven, ben ik gaan kijken wat ik precies wilde. Precies wist ik het niet helemaal, maar ik wist wel dat ik mensen wilde genezen. Om die reden heb ik de switch gemaakt naar het beroep van ambulance broeder en vervolgens naar de psychiatrie. Helaas bleek bij beide beroepen dat dit nog niet volledig voldeed aan mijn wensen. Ik had nog steeds het idee dat er wat miste in mijn leven. Mijn zoektocht naar de ware Frans ging door.

Het was op die zelfde zoektocht dat ik een studie tegen kwam die mijn leven ging veranderen, namelijk Toegepaste Haptonomie en Holos massagetherapie. Tijdens de studie leerde ik de link te leggen tussen de aanraking met het lichaam en de bezieling bij het proces. Mijn roeping is nog steeds het helpen van mensen en ik denk dat dit altijd centraal zal staan bij mij. Om die reden heb ik dan ook mijn eigen praktijk opgestart waar ik tracht om, vanuit mijn studie, lichaam en geest weer samen te brengen. Met mijn studie in mijn rugzak probeer ik zoveel mogelijk klanten van hun klachten af te helpen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende massagetechnieken te ondergaan, waaronder bindweefselmassage, in Zwijndrecht.

Een holistische aanpak

Ik probeer lichaam en geest samen te brengen door een holistische aanpak te realiseren. Holos betekent “heel” en dat is wat het lichaam weer zal worden naar aanleiding van de behandeling. Het lichaam is opgebouwd uit vijf verschillende lagen. Dit zijn de lichamelijke laag, de emotionele laag, de mentale laag, de sociale laag en de spirituele laag. Samen vormen deze lagen jou als persoon. Ik zal, gedurende de behandeling, jou leren om naar jouw eigen lichaam te luisteren. Jouw lichaam heeft namelijk een stem en door de externe invloeden van deze tijd is het mogelijk dat jij jouw innerlijke stem niet meer hoort. Door middel van de massage zal ik mijn aandacht richten op jou in contact brengen met jouw innerlijke stem, jou te leren om te genieten van jouw lichaam en met name het verlichten en verhelpen van jouw pijnklachten.

De mogelijkheden binnen Massagepraktijk Rainbow

Bent u opzoek naar een masseur die de mogelijkheid aanbiedt voor bindweefselmassage in Zwijndrecht of omstreken? Dan sta ik voor u klaar in mijn praktijk. Zoals eerder vermeld, ben ik niet alleen beschikbaar voor bindweefselmassage. Wanneer u opzoek bent naar een klassieke massage of een ontspanningsmassage voor het gehele lichaam kunt u ook bij mij een afspraak maken. Ook bied ik binnen de praktijk wat specialistischere technieken aan, denk hierbij bijvoorbeeld aan voetreflexologie of aan meridiaantherapie. Beide technieken zijn over komen waaien vanuit Azië en zijn, net als bindweefselmassage, gericht op het behandelen van lichaamsdelen om bepaalde klachten te verhelpen. Verder is het mogelijk om afspraken te maken voor Thaise massages, chakramassages, energetische massages en holistische pulsing.

Ben je klaar voor een afspraak?

“Het lichaam is vaak een aspect van het leven wat wij nog wel eens vergeten en voor de geest, het emotionele gebied en de spirituele laag, is het vaak nog erger gesteld. Bij een behandeling zul je samen met mij opzoek gaan naar het balanspunt in je leven. “

Heeft u een klacht in uw lichaam of in het geheel? Of heeft u juist een ontspanningsmoment nodig om even te ontsnappen aan uw drukke leven? Waarom komt u dan niet eens langs voor een massage? Wanneer u opzoek bent naar een ontspanningsmassage of een bindweefselmassage, in Zwijndrecht help ik u graag. Ik zal op mijn beurt alles op alles zetten om uw klachten te verhelpen of u aan de hand mee te nemen in een moment van ontspanning.

Je kunt een afspraak maken via de contactpagina, per telefoon (06 – 54 342 813) of via info@massagerainbow.nl . Tot snel!

Bekijk ook eens:
Bindweefselmassage Barendrecht
Bindweefselmassage Papendrecht
Bindweefselmassage Dordrecht